Borderterrier i Trollhättan

Skara tur & retur

Som en liten tok skällde Ärtan på herr/fru Grävling.
Hon kom genast ihåg vad som skulle göras när vi parkerade bilen strax utanför Skara. Självklart ska man skälla på "den fula grävlingen".
Det var massor av folk och mygg som tillbringade kvällen vid konstgrytet o lät hundarna jobba o ha kul.
När vi kom till lilla inhängnaden så skulle jag genast koppla loss Ärtan för att se vad hon gjorde. Hon struntade genast i matte o sprang bort till grävlingen o gav den en utskällning som heter duga. Jag gick fram o berömde henne.
 
Sen skulle jag sätta henne i öppningen där dom egentligen bara får skälla. Överallt annars ska dom vara tysta. Men det tyckte inte Ärtan, hon voffade lite här o där :o) Men hon är så ung än o detta var ju bara andra gången vi var där. Hon har ett BRA skall.

Springa i gångarna är kul, sa Ärtan o rusade så fort hon kunde.

Hon höll väl på i 5-10 min och sen fick hon vila. Som med all annan träning ska man avsluta när det är som mest positivt. :o)
Då var det dags för Ärtans pappa Konrad att få jobba i stora inhängnaden där det är ett "riktigt konstgryt". Han kämpade på bra och var allt lite trött när det var klart.

Ett litet pass för Ärtan innan det var dags att åka hemåt igen. Den här gången släppte jag henne direkt i den långa gången. Bara några skall på vägen fram - duktigt! Hon fick springa 3-4 gånger i gången o skälla därframme o sen slutade vi.
Det kändes riktigt bra!

Tidigare idag så trillade poletten ner o Ärtan förstod att SIMMA är suuuuuperkul :o)
Vi var vid stugan o alla tre hundarna simmade för fullt. Ärtis simteknik var väl inte den bästa i början *flinar* men övning ger färdighet heter det ju....så snart tog hon långa fina simturer. Simma ifatt mamma Wera o ta leksaken var väldigt roligt.

Bilder o filmer kommer imorgon.

Sov gott allihop :o)

Kommentarer
Postat av: Veronica

Duktig Ärtan! Det blir nog en finfin grythund av henne. :-)



Trevlig helg!

2009-07-03 @ 12:17:29
Hemsida/Blogg: http://foxterrier.blogg.se/


Skriv gärna en kommentar här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du någon E-post? (visas inte)

Din hemsida/blogg kan du skriva här:

Kommentar:

Trackback