Borderterrier i Trollhättan

Detta borde alla testa!

EGON CUP 2009 gick av stapeln igår.

Hemma hos Egons matte Malin "borta i skogen"


Solen strålade men det var allt lite kallt i luften när vi samlades 9.30. Alla var förväntansfulla!

Wera tjöt i bilen o trodde nog att NU ska vi springa som satan! Men när vi fick höra dagens regler så förstod vi att här gällde det inte att springa SNABBT utan mer smart.

Först ut var TERRÄNGBANAN:

Efter banvandringen så sprang Malin utan hund för att vi skulle få en uppfattning om hur lång tid det tog...2 min 10 sek tog det. Sen gällde det för varje ekipage att själva bestämma sin tid innan starten. Malin antecknade den och jämförde sedan med den verkliga tiden när man kom i mål. Den som hade minst skillnad vann.
Kan ju säga att det var jättesvårt att gissa tid....men kul o intressant.
Båda mina hundar hade dock lite svårt med hopphindrena. Dom var så smala. Men annars gick det fint. Ärtan gjorde gungan bäst av alla sa Malin *stolt* Hon var inte rädd eller ovillig att ta något hinder. Däremot tyckte hon vid slalomen att matte tjatade för mycket att hon började nosa.

WERAs gissade tid: 1,58 min, verklig tid: 1,50 min (=8fel)
ÄRTANs gissade tid: 2,28 min, verklig tid: 2,07 min (=21 fel)

Banan bestod av: först två stock-hopphinder, hoppa upp på en sten, genom en plåttunnel, en gungbräda, balansera på en bräda i nerförsbacke,studshopp över småstockar, upp på en sten, bräda över en bäck, två stockhinder, över ett dike, upp på ett stock-Ahinder, balansera på en stor lång stock, bräda över dike, ett hopphinder, slalom mellan träd. hoppa upp på en massa "småstubbar", ta sig under en rad med upphängda burkar, genom tre däck, en stubbe som man skulle sitta på o ha hunden i famnen, tre däcken tillbaka och upp på en jättestock -MÅÅÅÅÅÅL!

Sedan var det banvandring för trädgårdsAGILITYBANAN:
Den bestod av: två hopp, balanshinder (hade med den lilla som jag har gjort), hopp, lång tunnel, hopp, kort tunnel, hopp, slalom , kort tunnel, hopp, slalom igen, och avslutades med tre hopp.

MEN inte heller här gällde det att springa fort. Egon sprang först o satte tiden. Sedan gällde det att få så nära hans tid som möjligt. I vanliga fall så får man ju 5 fel men här omvandlades det till 5 TIDSTILLÄGG, Tog man inte alls ett hinder så gav det 10 tidsfel. Ärtan kan ju inte slalom så det gav direkt 20 extra sekunder.
Hur lätt är det att få Wera att springa sakta? Det blev lite fel här o där tack vare att man inte kan köra "som vanligt".

Egon sprang på 53 sek
Wera fick totalt: 66 sek
och Ärtan: 76 sek

När allt räknas ihop så blev det så här:
1) Malte
2) Wera
3) Lisa
4) Sigge
5) ?
6) Ärtan

Det var totalt ca 15 hundar om jag inte minns fel.
Maries man Simon tog en massa kort som jag förhoppningsvis kan länka till sedan.
Men jag hoppas ni alla förstår vad kul vi hade! Alla hade samma möjligheter.
Verkligen trevlig Malin!
TACK för en underbar dag!


Två malliga hundar med rosetter


JÄTTEFINA rosetter!

PS...du Malin, Ärtan är sur för hon får inte någon go fika här hemma....hon undrar om du kan ringa din mamma o höra om hon får bo hos henne :o)


Kommentarer
Postat av: Sanna

Vad dyuktiga vovvar du har.

Näe Chabo får vackert ta det lugnt med sin rygg.

Den bilden som du kommenterade är från mars nu i år och en av hans bättre dagar. Han hade gillat agility, det är en sak som är säker i alla fall. Kör till husbehov under sommaren hemma och bygger egna hinder.



Allt gott till er!

2009-05-02 @ 15:47:36
Hemsida/Blogg: http://sancha.bloggagratis.se/


Skriv gärna en kommentar här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du någon E-post? (visas inte)

Din hemsida/blogg kan du skriva här:

Kommentar:

Trackback